Termálfürdő FC Tiszaújváros

Az FC Tiszaújváros a DVTK Labdarúgó Akadémia partnere 2021. novembertől 2024. júniusig, a Debreceni Labdarúgó Akadémia partnere (2011-2016)

Vezetőedzői rövid összefoglaló a bajnoki rajthoz

Hamarosan megkezdődik a 2020/2021-es NB III-as bajnokság, ezért időszerű a helyzetértékelés.

 

 

 

 


Idén 60 éves a klub, s a tét nem kicsi, hiszen a harmadik vonalban szereplő 60 csapatból a legjobb 46-ban kell végezni a bennmaradáshoz, de a Termálfürdő FC Tiszaújváros csapatával szembeni elvárás ebben a feszes 20 csapatos bajnokságban is a 4. és 8. helyek közötti pozíciók valamelyikének megszerzése.

A játékoskeret kialakítása sohasem könnyű feladat, nehéz döntéssel kezdődik, hiszen először azt kell meghatározni, hogy a korábbi keretből kik azok, akik segíthetik a csapatot a jövőbeni célok elérésében és majd ezt követi a posztokra történő játékoskeresés és tárgyalások. Az előzetes várakozással ellentétben ismét jelentős mozgás volt a keretben.

Korábbi stabil játékosok távoztak, úgymint Hussein, Orosz, Molnár, Bokros, Nagy, és "átállt" a szakmai stábba Dajka mellett Fodor is.

Ezt követően a felkészülés alatt nagy meglepetésre Csicsek jelezte, hogy máshol folytatja, illetve a DVSC mérkőzés után "elvesztettük" Lippait is, aki korántsem elegánsan távozott, így összesen 9 fővel csökkent a létszám.

Az ezzel szemben érkező hét új játékos bemutatása Gerliczki mester szemével röviden a következő:

Benke Norbert: Nyáron több centerünk is távozott, őket kell pótolnia Norbinak, erre egyértelmű esélyt látok, hiszen a munkamorálja, taktikai érettsége és a tehetsége is megvan hozzá.

Csernák Martin: Szélső támadó, aki kiváló az egy az egy elleni játékban és sebesség is lesz a futballjában, viszont némi lemaradással küzdött a felkészülés alatt, ami ha végérvényesen eltűnik, akkor lesz igazán a csapat meghatározó tagja.

Lőrincz Patrik: régóta húzódó baloldali védő problémánkra nyújthat tökéletes megoldást Patrik, mert kiváló a védő munkája és a támadásokat is megfelelően támogatja, munkabírása pedig párját ritkító.

Szilvási Péter: Nyilvánvaló, hogy csapatunk nem jött volna képbe Szilvával kapcsolatban, ha nincs a súlyos sérülése és a hosszú-hosszú kihagyása. Valószínű, hogy a szerencsétlen eset nélkül most valamelyik top NB II-es csapat belső védője lenne.

Vámos Márk: Kimagasló képességekkel rendelkezik Márk, minden megvan benne amire egy jó irányítónak szüksége van, csak rajta múlik, hogy mit hoz ki még a pályafutásából. Mi minden esetre mindenben segíteni fogjuk, de Kristófihoz hasonlóan elsősorban nem az ajnározásra van szüksége.

Vincze Ákos: Szikla szilárd védőjátékos Ákos, aki emellett egy nagyon jó futballista is. Mindent elmond, hogy halálosan nyugodt vagyok, ha ő készül párharcra az ellenfél támadójával.

Vitelki Balázs: Már egy éve is leigazolhattuk volna Balázst, de most személyes ügyként kezeltem, hogy ez létrejöjjön. Rengeteget fejlődött az utóbbi szezonban és egyértelműen azért hoztuk Újvárosba, hogy vele kontrollálni tudjuk a labdát.

A 21 fős keretből 5-en Tiszaújvárosiak, s hogy mit gondol róluk a mester: 

Bussy Dávid: Az utóbbi években ez a másfél hónap sérülésmentes időszak Dávid és a saját életemben is rendkívül üdvözítő. Azt mindenki tudja, hogy ha Busa egészséges, akkor egy kegyetlen jó játékos. 

Horváth Tamás: Igaz, hogy Tomi nem sokat játszik az utóbbi időben, mert munkahelyi elfoglaltság miatt kevesebb edzésre jár, de nekem és a játékosoknak is egy hatalmas segítséget jelent a jelenléte. 

Kundrák Milán: Egyértelműen tapasztalható a fejlődés Milán esetében, viszont az áttörés a felnőtt futballban még várat magára, reményeim szerint már nem sokat. 

Pap Zsolt: Zsolti sokat fejlődött az utóbbi években, hihetetlen jó bal lába van. Abszolút üdvözölném, ha édesapja nyomdokaiba lépve egy jó góllövő csatárt tudnánk faragni belőle. 

Tóth Simon: A vak is látja, hogy Simi hatalmas tehetség, nem véletlenül játszattam már tizenhat évesen kezdőként. Sajnos a fránya sérülés és a hosszú kihagyás egy kicsit közbeszólt ebbe a felfelé ívelő pályába, de nagy küzdő és lassan visszanyeri régi formáját, ami azért látjuk, hogy nem egyszerű dolog egy ekkora pauza után.

Igaz, hogy külön nem térünk ki rá, de szeretném megemlíteni, hogy a régi, nem újvárosi kötődésű játékosok Tóth Csaba, Herceg Péter, Bene Attila, Burics András, Gelsi László, Kristófi Sándor, Kulcsár Hunor, Márton András és Tóth Márk is mindannyian kiváló futballisták és ragaszkodunk a személyükhöz és a játéktudásukhoz.

A keret a Sportcentrumban készült az elmúlt hetekben, hogyan sikerült a felkészülés összességében? Jutott idő mindenre? 

Terveink szerint a hat hétnek elégnek kellett lennie, hogy megoldjuk a játékosok fizikai és taktikai felkészítését. Ha első éves edzők lennénk, akkor az első hét elég ijesztőnek tűnhetett volna, viszont végig tudtuk és hittünk benne, hogy a rengeteg munka elvégzése után ki fogunk egyenesedni. Az utolsó felkészülési mérkőzés már egész jó képet festett. Az első hetekben a sok érkező miatt a védekezést gyakoroltuk orrvérzésig, ezután jöhetett a támadó rész és amit az előbb már mondtam, Barcikán tényleg szép támadásokat vezettünk.

Lesznek hétközi fordulók, vannak és lesznek sérülések, a kispad hossza döntő lesz majd, elégedett a keret kialakításával? 

Egy támadót még fontos lenne igazolnunk, mert onnan fogyhatunk el a bajnokság közben, a többi poszton tudjuk úgy forgatni a keretet, hogy megnyugtató megoldás legyen, bárhogy is alakul a helyzet.

A közönséget végeredményben a mutatott játék mellett az eredményesség érdekli. A felkészülési mérkőzések most mondhatni egészen jól sikerültek, de tudjuk, hogy az edzőmérkőzések eredményeinek nincs jelentősége. Mire lesz képes ez a csapat a bajnokságban?

Szép célkitűzés és talán mondhatjuk, hogy egyben bátor is az első nyolcat megcélozni, hiszen a húszból legalább tizennégy csapat oda vágyik. Véleményem szerint néhány klub a bajnoki címért fog versenyezni, a többiek meg a kiesés elkerüléséért. Az előbbiért azoknak kell majd menniük, akik a vírusidőszak után lehetőséget láttak a helyzetben és vérszemet kaptak az NB II-re. Nekünk először stabilan a mezőny első feléhez kell tartoznunk és utána ráérünk harcolni a komolyabb helyekért.
Erre szerintem minden esélyünk meg lehet, ugyanis szándékosan kerestük a fiatal, agilis, sokat futó, de emellett technikailag képzett futballistákat.

Hajrá Újváros!

Labdarúgó napközis nyári tábor - Jelentkezz most!

2024. április 25. csütörtök
Márk, Márkó, Márkus
Április 2024
hfő ked sze csü pén szo vas
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Tabella

1. Putnok FC 25 53
2. Kisvárda II. 25 50
3. Cigánd SE 25 50
4. DVSC II. 25 44
5. DEAC 25 40
6. Újpest FC II. 25 39
7. FC Tiszaújváros 25 39
8. Eger SE 25 38
9. Karcagi SE 25 33
 10. Sényő FC 25 29
11. SBTC 25 29
12. DVTK II. 25 28
13. FC Hatvan 25 27
14. Tiszafüredi VSE 25 25
15. REAC 25 20
16. Gyöngyösi AK 25 7
 
 

Adószám:

18435517-2-05

Bankszámlaszám:

11734114-20078711